REKLAMA

Źródło: bm4221 from Getty Images

Gęsie wątróbki w czerwonym winie z jabłkiem

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Gęsia wątróbka Dodano do
  • 750 ml Czerwone wino Dodano do
  • 2 kawałek jabłko Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 3 Łyżki masło Dodano do
  • 2 Łyżka Solamyl Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej masło na patelni i na średnim ogniu usmaż gęsie wątróbki z obu stron. Następnie wyjmij wątróbki i odłóż na bok.

2. Krok

Zmniejsz płomień, dodaj do patelni pokrojoną w plastry cebulę i podsmaż do złoconego koloru.

3. Krok

Dodaj pokrojone jabłka na patelnię i usmaż je z obu stron.

4. Krok

Dodaj czerwone wino i gotuj, aż ilość wina zmniejszy się o połowę.

5. Krok

Wróćmy do patelni gęsie wątroby i dusimy wszystko razem przez 10 minut.

6. Krok

Rozmieszaj solamyl w wodzie i wmieszaj go do patelni. Wszystko wymieszaj i gotuj przez kolejne 5 minut, aż sos zgęstnieje.

7. Krok

Przed podaniem wszystko dopraw solą i pieprzem.

Podobne przepisy

Pierś z indyka w sosie

Miałem ochotę na coś dobrego z makaronem. Więc zrobiłem ten przepis. A skoro mi smakowało, dodaję go tutaj. Może ktoś inny też sobie posmakuje.

Makaron z polędwiczką

Przepis na smaczny makaron z polędwiczką wieprzową.

Tefteli - rosyjskie klopsiki

Tefteli to tradycyjne rosyjskie danie na bazie mięsa mielonego, które jest łatwe do przygotowania i pysznie pikantne. Te klopsiki gotuje się w sosie pomidorowym i można je podawać z ryżem lub puree ziemniaczanym.

Gyros z frytkami

Tradycyjne greckie danie z pikantnym mięsem, warzywami i sosem tzatziki podane z chrupiącymi frytkami. Idealne na obiad lub kolację.

Shoarma z kurczaka z grzybami w sosie śmietanowym

Przepis na pyszną, orientalną potrawę z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym. Doskonała propozycja na kolację lub obiad. Niezwykle smaczna i łatwa do przygotowania, z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi orientalnej kuchni.

Pieczona wątróbka wołowa w stylu gospodyni domowej

Jednym z moich absolutnie ulubionych przepisów i klasykiem kuchni niemieckiej jest pieczona wątróbka wołowa. Przygotowuję to danie we własnej kuchni od lat i z czasem wprowadziłem drobne poprawki, aby je udoskonalić. Bardzo się cieszę, że mogę podzielić się nim z wami tutaj.

Kabaczek nadziewany mięsem mielonym i warzywami

Ten przepis na nadziewane kabaczki z piekarnika to prawdziwy jesienny faworyt w moim domu. Zawsze z niecierpliwością czekam na sezon dyniowy, aby móc przygotować to rozgrzewające i sycące danie. Dynia jest miękka i słodka w środku, a nadzienie z mielonego mięsa i warzyw jest pikantne i delikatne. To prawdziwa uczta i idealne danie na pocieszenie!

Podobne przepisy

Pierś z indyka w sosie

Miałem ochotę na coś dobrego z makaronem. Więc zrobiłem ten przepis. A skoro mi smakowało, dodaję go tutaj. Może ktoś inny też sobie posmakuje.

Makaron z polędwiczką

Przepis na smaczny makaron z polędwiczką wieprzową.

Tefteli - rosyjskie klopsiki

Tefteli to tradycyjne rosyjskie danie na bazie mięsa mielonego, które jest łatwe do przygotowania i pysznie pikantne. Te klopsiki gotuje się w sosie pomidorowym i można je podawać z ryżem lub puree ziemniaczanym.

Gyros z frytkami

Tradycyjne greckie danie z pikantnym mięsem, warzywami i sosem tzatziki podane z chrupiącymi frytkami. Idealne na obiad lub kolację.

Shoarma z kurczaka z grzybami w sosie śmietanowym

Przepis na pyszną, orientalną potrawę z kurczakiem i grzybami w sosie śmietanowym. Doskonała propozycja na kolację lub obiad. Niezwykle smaczna i łatwa do przygotowania, z pewnością przypadnie do gustu każdemu miłośnikowi orientalnej kuchni.

Pieczona wątróbka wołowa w stylu gospodyni domowej

Jednym z moich absolutnie ulubionych przepisów i klasykiem kuchni niemieckiej jest pieczona wątróbka wołowa. Przygotowuję to danie we własnej kuchni od lat i z czasem wprowadziłem drobne poprawki, aby je udoskonalić. Bardzo się cieszę, że mogę podzielić się nim z wami tutaj.

Kabaczek nadziewany mięsem mielonym i warzywami

Ten przepis na nadziewane kabaczki z piekarnika to prawdziwy jesienny faworyt w moim domu. Zawsze z niecierpliwością czekam na sezon dyniowy, aby móc przygotować to rozgrzewające i sycące danie. Dynia jest miękka i słodka w środku, a nadzienie z mielonego mięsa i warzyw jest pikantne i delikatne. To prawdziwa uczta i idealne danie na pocieszenie!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy