REKLAMA
Jabłecznik bez pieczenia

Jabłecznik bez pieczenia

Ulubione ciastko, zwłaszcza u dzieci

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 1 kg Grubo starte czyste jabłka Dodano do
  • 12 pakiet cukier cynamonowy Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier kryształ Dodano do
  • 2 Pakiety Złoty kłos waniliowy budyń Dodano do
  • 250 ml woda Dodano do
  • 1 Pakiet Okrągłe biszkopty Dodano do
  • Czekolada do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Obieramy jabłka, szatkujemy je grubo i wkładamy do garnka. Według smaku dodajemy cynamon i cukier kryształowy. To również zależy od kwasowości jabłek.

2. Krok

Mieszamy, dodajemy trochę wody (100 ml) i gotujemy na małym ogniu. Gotujemy, aż będą jak kasza.

3. Krok

Gdy jabłka są już gotowe, dodajemy złoty kłos/budyń. Złote kłosy mieszamy w 250 ml wody i wlewamy do jabłek. Gotujemy jak budyń do zgęstnienia.

4. Krok

Przygotowujemy okrągłą formę (24 cm), na dno kładziemy ciasteczka i nakładamy warstwę jabłek.

5. Krok

Powtarzamy to jeszcze 2 razy. Wierzch ozdabiamy stopioną czekoladą i zostawiamy do schlodzenia, najlepiej na całą noc.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy