:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qTsNvwodMYRWWSkeXeQc/951d6096265427ecfbfa055d4b6703.jpeg)
Kalafior zapiekany z makaronem
Szybki zapiekany kalafior z resztkami pieczonego kurczaka.
Składniki
- 45 g masło
- 6 goździki czosnek
- 3 łyżeczka płatki chili
- 500 g Różyczki kalafioru
- 120 ml Bita śmietana
- 300 g Gotowane makaronu penne
- 200 g Gotowane piersi z kurczaka
- 45 g parmezan
- 170 g mozzarella
- sól
Najnowsze ulotki
Procedura
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno posiekany czosnek i płatki chili. Wszystko razem smażymy przez około 2 minuty. Przekładamy mieszankę do miski.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qTsNvwodMYRWWSkeXeQc/f56cbeac66a7bbdcfb4434d7f2b0fe.jpeg)
Źródło: Youtube
Ugotujemy różyczki kalafiora do miękkości. Odcedźmy je i włóżmy do miksera. Dodajemy starty parmezan, śmietankę i mieszankę z patelni. Wszystko razem miksujemy na papkę.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qTsNvwodMYRWWSkeXeQc/98e34a488c6b4ca424603c576e30c0.jpeg)
Źródło: Youtube
Do mise dodajemy ugotowane makaron. Gotowane, podarte mięso, połowę startej mozzarelli i mus z kalafiora. Wszystko mieszamy razem. Doprawiamy do smaku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qTsNvwodMYRWWSkeXeQc/d3100abfbea81ca1671953376dc8d4.jpeg)
Źródło: Youtube
Makaron z kalafiorem przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy startą mozzarellą i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/qTsNvwodMYRWWSkeXeQc/0cb64cd0be883032312a15773715c6.jpeg)
Źródło: Youtube














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/MW5hBDZysG7W_SV6HerE/37b625fb22b326bf593908336ee987.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/vKdktCDJUV86tp11QRXO/33a53e473c600e6fd23094e6e7e363.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2qFG0QaGCVWflz_tnTfS/48e315aec8345583293d40fcaa41f7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kNKlZk1fIplLSsJ_sfqZ/dde1de4e00cffba0e525e4b0e2ba95.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/viG6WBBnR8hca_zzBpPz/b30d1b8fb709717067f1f3b2c7f27f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/w65QknBYoI4Z5mciLKKZ/a0bfc8d2b4815f166cd9f2aaba1025.png)












