REKLAMA

Kebaby z łososiem i szparagami

REKLAMA
15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 najlepszych przepisów na grilla, które idealnie sprawdzą się na początek lata

Składniki

porcje
1
  • 2 łyżki stołowe sos sojowy Dodano do
  • 1 świeży imbir obrany i rozdrobniony na mikropłytce Dodano do
  • 1 łyżka stołowa cukier brązowy Dodano do
  • 1 kg świeże filety z dzikiego łososia o grubości około 1 cala pozbawione skóry i pokrojone na 1 calowe kawałki Dodano do
  • 8 Bambusowe szaszłyki Dodano do
  • Sól koszerna Dodano do
  • średniej wielkości szparagi przycięte i przepołowione w poprzek Dodano do
  • Olej do pokrycia grilla Dodano do
  • świeża kolendra do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

W misce wymieszać skórkę i sok z cytryny, sos sojowy, imbir i brązowy cukier. Dodać kawałki łososia i wymieszać. Przykryć i marynować przez godzinę.

2. Krok

W międzyczasie moczyć szaszłyki w wodzie przez 30 minut.

3. Krok

Doprowadź rondel z osoloną wodą do wrzenia, dodaj szparagi i blanszuj, aż będą ledwo miękkie, około 1 do 2 minut. Odcedź i opłucz w zimnej wodzie, aby zatrzymać gotowanie.

4. Krok

Przygotować grill węglowy lub gazowy do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu. Wyjąć łososia z marynaty i nadziać go na szpadki wraz z szparagami, równomiernie rozprowadzając składniki.

5. Krok

Posmarować i naoliwić ruszt grilla. Grillować szaszłyki, obracając raz, aż ryba będzie ugotowana i ładnie zwęglona, około minut. Przełożyć na półmisek, udekorować kolendrą i podawać.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy