REKLAMA

Krokiety ryżowe

Ich smak przypada do gustu każdemu, a i jest jednocześnie miłym odstępstwem od tradycyjnych obiadów.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
12
  • 300 g ryżu suchego Dodano do
  • kostka bulionowa Dodano do
  • cebula Dodano do
  • Łyżka oliwy z oliwek Dodano do
  • mielona papryka Dodano do
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Dodano do
  • 3 jajko Dodano do
  • bułka tarta Dodano do
  • pieprz Dodano do
  • sól Dodano do
  • tłuszcz do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Ryż ugotować na miękko z bulionem (ok. 25 minut), wystudzić. Cebule obrać, drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, wsypujemy szczyptę papryki. Do ryżu dodajemy cebulę, natkę pietruszki, 2 jajka, 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie mieszamy, doprawiamy.

2. Krok

Z masy formujemy krokiety, moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy krokiety na złoto na średnim ogniu.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy