REKLAMA

Królik na warzywach

Łatwe przygotowanie łatwy przepis , dietetyczne i zdrowe mięso

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 1 Sztuka królik Dodano do
  • 1 mniejsza marchewki Dodano do
  • 1 sztuka seler Dodano do
  • 1 Mniejsza pietruszka Dodano do
  • sól Dodano do
  • 5 sztuka Juniper Dodano do
  • ml Papryki Dodano do
  • Tymianek Dodano do
  • kminek Dodano do
  • w razie potrzeby woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

120 min.
1. Krok

Nogi i grzbiet królika kroimy na kawałki na blasze,,z tułowia i szyi gotujemy zupę-gotujemy.

2. Krok

Na mięso wrzucić wszystkie przyprawy i zalać wodą , dodać warzywa.

3. Krok

Wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temperaturze 185 stopni Celsjusza.

4. Krok

Wyjmij warzywa i zblenduj je przed wykończeniem.

5. Krok

Wróć do zająca i w razie potrzeby podlej wodą.

6. Krok

Na wierzchu mięsa ułożyć mozzarellę, pokrojoną w plastry lub startą na tarce.

7. Krok

Wstawić z powrotem do piekarnika, aby mozzarella się roztopiła,,

8. Krok

Podawać z kaszą , ryżem każdy jak lubi.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy