REKLAMA

Źródło: FB: Sielskie jedzenie - wesoła kuchnia

Młoda kapusta zasmażana z boczkiem

Pyszna propozycja na smaczne i sycące drugie danie. Młoda kapusta zasmażana z boczkiem to doskonałe połączenie smaków. Przepis jest prosty i nie wymaga dużo czasu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 sztuka młoda kapusta Dodano do
  • 200 gramy boczek Dodano do
  • 1 sztuka cebula Dodano do
  • 2 łyżki Mąka Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
  • 1 szczypta pieprz Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Kapustę kroimy w cienkie paski, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Boczek kroimy w kostkę, cebulę siekamy. Na patelni podsmażamy boczek, dodajemy cebulę, smażymy do zeszklenia cebuli.

2. Krok

Dodajemy mąkę, mieszamy i smażymy jeszcze chwilę. Tak przygotowane składniki dodajemy do garnka z kapustą. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotujemy jeszcze około 15 minut. Podajemy gorące.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy