REKLAMA

Źródło: WDnet Studio from Canva

Ogórki Małosolne

Tradycyjny przepis na ogórki małosolne. Idealne jako dodatek do kanapek lub jako przekąska. Przygotuj je zgodnie z naszym przepisem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg ogórków Dodano do
  • 5 Sztuka ząbki czosnku Dodano do
  • 2 Sztuka liście laurowe Dodano do
  • 5 Sztuka ziela angielskiego Dodano do
  • 1 szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

1440 min.
1. Krok

Przygotowanie ogórków: Ogórki dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie układamy w słoiku, na przemian z ząbkami czosnku, liśćmi laurowymi i zielami angielskimi.

2. Krok

Przygotowanie zalewy: W garnku mieszamy litr wody z łyżką soli. Gotujemy do momentu aż sól się rozpuści.

3. Krok

Napełnianie słoika: Gorącą zalewą zalewamy ogórki w słoiku. Zamykamy słoik i odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny.

4. Krok

Po tym czasie ogórki są gotowe do jedzenia. Smacznego!

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy