REKLAMA

Źródło: philly from Getty Images

Paluszki do pizzy z ciasta francuskiego

Nadziewane paluszki do pizzy z ciasta francuskiego, idealne na uroczystość lub spotkanie z przyjaciółmi.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 pakiety Ciasto francuskie Dodano do
  • 150 g Przecier pomidorowy Dodano do
  • 150 g Tarty ser mozzarella Dodano do
  • 100 g szynki Dodano do
  • 100 g kiełbasy Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • bazylia Dodano do
  • oregano Dodano do
  • Sól i czarny pieprz do przyprawienia Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Na początek rozgrzej piekarnik do 200°C. W międzyczasie rozwiń ciasto francuskie i rozwałkuj je na posypanej mąką stolnicy.

2. Krok

Rozwałkowane ciasto posmarować przecierem pomidorowym i posypać startym serem.

3. Krok

Dodaj pokrojoną szynkę i kiełbasę. Jeśli lubisz pikantne, spróbuj dodać trochę pikantnego salami, smakuje świetnie.

4. Krok

Następnie posyp ciasto bazylią i oregano.

5. Krok

Następnie pokrój ciasto na paski o szerokości około 2 cm.

6. Krok

Pokrój drugie opakowanie ciasta na paski, posmaruj oliwą z oliwek i sklej razem z wyłożonym paskiem.

7. Krok

Gdy paski zostaną sklejone, skręć je i posmaruj jajkiem.

8. Krok

Jeśli chcesz, możesz również posypać je sezamem.

9. Krok

Piec paski pizzy przez 15 minut w temperaturze 180°C.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy