REKLAMA

Źródło: Canva

Papryka faszerowana mięsem

Przepis na najlepsze faszerowane papryki. To bardzo prosty pomysł na obfity obiad dla całej rodziny.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 duże papryki Dodano do
  • 400 g mięsa mielonego Dodano do
  • 1 cebula pokrojona w kostkę Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • sól i pieprz dla smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

70 min.

Papryki umyj, usuń nasiona i włókna. W rondlu lub patelni podsmaż mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Dodaj ryż, bulion, ketchup, natkę pietruszki oraz sól i pieprz dla smaku. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut. Papryki ułóż w naczyniu do zapiekania. Napełnij papryki przygotowanym farszem mięsnym. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy