REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/xi7-qLrzmP52fiUNxMRi/a5fdd2f8db1fc6e8ecc4ce4eb75726.jpeg)
Źródło: Canva
Papryka faszerowana mięsem
Przepis na najlepsze faszerowane papryki. To bardzo prosty pomysł na obfity obiad dla całej rodziny.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 duże papryki
- 400 g mięsa mielonego
- 1 cebula pokrojona w kostkę
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz dla smaku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
70 min.
Papryki umyj, usuń nasiona i włókna. W rondlu lub patelni podsmaż mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Dodaj ryż, bulion, ketchup, natkę pietruszki oraz sól i pieprz dla smaku. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj przez około 20 minut. Papryki ułóż w naczyniu do zapiekania. Napełnij papryki przygotowanym farszem mięsnym. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut.