REKLAMA
Źródło: Geshas from Getty Images
Pieczone udka z kurczaka bez kości
Udka z kurczaka bez kości są znacznie łatwiejsze do przygotowania.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 4 Kawałki udka z kurczaka bez kości
- 2 łyżeczki sól
- 1 łyżeczka Czarny pieprz
- 2 goździki czosnek
- 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek
- przyprawa do kurczaka
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Rozgrzej rurę do 200 stopni Celsjusza.
2. Krok
Dobrze oczyść i osusz udka z kurczaka ręcznikiem papierowym.
3. Krok
Stojący czosnkowy obsyp solą i przyprawą do kurczaka, a następnie skrop oliwą.
4. Krok
Umieść stojąco w brytfannie i piecz około 40 minut, lub dopóki nie będą ładnie złotobrązowe.