REKLAMA

Źródło: Geshas from Getty Images

Pieczone udka z kurczaka bez kości

Udka z kurczaka bez kości są znacznie łatwiejsze do przygotowania.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 Kawałki udka z kurczaka bez kości Dodano do
  • 2 łyżeczki sól Dodano do
  • 1 łyżeczka Czarny pieprz Dodano do
  • 2 goździki czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa oliwa z oliwek Dodano do
  • przyprawa do kurczaka Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej rurę do 200 stopni Celsjusza.

2. Krok

Dobrze oczyść i osusz udka z kurczaka ręcznikiem papierowym.

3. Krok

Stojący czosnkowy obsyp solą i przyprawą do kurczaka, a następnie skrop oliwą.

4. Krok

Umieść stojąco w brytfannie i piecz około 40 minut, lub dopóki nie będą ładnie złotobrązowe.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy