REKLAMA

Pieczony filet rybny

Ciekawy sposób na przygotowanie filetów rybnych.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4
  • 900 g filety rybne Dodano do
  • 200 g ser eydam Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 6 goździki czosnek Dodano do
  • 1 Łyżka Musztarda Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • 200 ml kwaśna śmietana Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Filety rybne ułożyć w natłuszczonym naczyniu do pieczenia, doprawić solą i pieprzem oraz natrzeć rozgniecionym czosnkiem. Przykryć folią i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 8 minut.

2. Krok

Do śmietany dodać starty ser, jajko, musztardę. Posmaruj filety tą mieszanką i piecz przez dziesięć minut. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy