REKLAMA

Źródło: Canva

Placki z cukinii

Chrupiące placuszki doskonale smakują podane z kleksem kwaśnej śmietany i salsą.

REKLAMA
15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Składniki

porcje
10
  • 1 cukinia Dodano do
  • starta Dodano do
  • 12 szklanki mąki pszennej Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 14 szklanki mleka Dodano do
  • 14 łyżeczki soli Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • Olej do smażenia Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W misce wymieszaj startą cukinię, mąkę, jajko, mleko, sól i pieprz.

2. Krok

W głębokim garnku lub na płycie grzejnej rozgrzej olej.

3. Krok

Nałóż łyżką ciasta na patelnię i smaż na średnim ogniu przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż będą złociste i chrupiące.

4. Krok

Osusz placki na ręczniku papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy