REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/IRI_o9snn64h_U571G1R/dbff1eaa5c036a19c2519f0ad9e272.jpeg)
Źródło: Facebook - Čo uvaríme o to sa podelíme
Polędwiczki w sosie własnym
Soczysta polędwiczka wieprzowa smażona z warzywami i posypana przyprawą gyros.
REKLAMA
Składniki
porcje
5
- 1 szt polędwica wieprzowa
- 1 szt duża cebula
- sól i pieprz
- Olej roślinny
- Papryka czerwona słodka mielona
- Przyprawa do gyros
- skrobia ziemniaczana
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
Najpierw przygotuj karkówkę. Mięso rozbijamy, solimy, posypujemy mielonym czarnym pieprzem i przyprawą do gyros.
2. Krok
Na patelni rozgrzewamy olej i szybko smażymy z obu stron. Następnie odstawiamy go z patelni. Do smażonego dodajemy trochę oleju i drobno pokrojoną cebulę. Smażymy do przejrzystości.
3. Krok
Przełożymy lalkę do garnka razem z usmażoną cebulką. Dodajemy mieloną, czerwoną paprykę, zalewamy wodą i dusimy do miękkości. Ilość wody sprawdzamy i dogrzewamy w razie potrzeby. Na koniec możemy zagęścić sos solamylem.