REKLAMA

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

2) Introductory text: Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym to fantastyczna propozycja dla wielbicieli potraw mięsnych. To wyjątkowo delikatny kawałek mięsa, co sprawia, że odpowiednio przyrządzona rozpływa się w ustach.

REKLAMA
Co zjeść na obiad w niedzielę? 15+ fantastycznych przepisów na niedzielny obiad

Przepis można znaleźć w tym artykule

Co zjeść na obiad w niedzielę? 15+ fantastycznych przepisów na niedzielny obiad

Składniki

porcje
4
  • 400 g polędwiczka wieprzowa Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżka masła łyżka oleju roślinnego Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 12 łyżeczki mielonej papryki Dodano do
  • 1 łyżka listków tymianku Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy Dodano do
  • 23 szklanki gorącej wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na patelni na maśle z oliwą, chwilę później dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Krok

Polędwiczkę oczyścić z błon i pokroić na mniej więcej 1 cm, plastry. Doprawić je solą, pieprzem, mieloną papryką, włożyć na patelnię i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. W międzyczasie dodać listki tymianku i musztardę.

3. Krok

Wymieszać z polędwiczkami i smażyć razem przez około 2 minuty. Dolać gorącą wodę i gotować na dużym ogniu do zredukowania.

4. Krok

Na koniec dodać śmietankę i zagotować. Gdy sos będzie gęsty odstawić patelnię z ognia i posypać danie zmielonym czarnym pieprzem.

5. Krok

Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy