REKLAMA

Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym

2) Introductory text: Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym to fantastyczna propozycja dla wielbicieli potraw mięsnych. To wyjątkowo delikatny kawałek mięsa, co sprawia, że odpowiednio przyrządzona rozpływa się w ustach.

REKLAMA
Co zjeść na obiad w niedzielę? 15+ fantastycznych przepisów na niedzielny obiad

Przepis można znaleźć w tym artykule

Co zjeść na obiad w niedzielę? 15+ fantastycznych przepisów na niedzielny obiad

Składniki

porcje
4
  • 400 g polędwiczka wieprzowa Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 łyżka masła łyżka oleju roślinnego Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 12 łyżeczki mielonej papryki Dodano do
  • 1 łyżka listków tymianku Dodano do
  • 1 łyżeczka musztardy Dodano do
  • 23 szklanki gorącej wody Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Pokrojoną w kosteczkę cebulę zeszklić na patelni na maśle z oliwą, chwilę później dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.

2. Krok

Polędwiczkę oczyścić z błon i pokroić na mniej więcej 1 cm, plastry. Doprawić je solą, pieprzem, mieloną papryką, włożyć na patelnię i obsmażyć na złoty kolor z dwóch stron. W międzyczasie dodać listki tymianku i musztardę.

3. Krok

Wymieszać z polędwiczkami i smażyć razem przez około 2 minuty. Dolać gorącą wodę i gotować na dużym ogniu do zredukowania.

4. Krok

Na koniec dodać śmietankę i zagotować. Gdy sos będzie gęsty odstawić patelnię z ognia i posypać danie zmielonym czarnym pieprzem.

5. Krok

Podawaj z tłuczonymi ziemniakami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy