REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/sNTOppx9vEzTnSbez7Vp/af7f266bc89cee553119333bbc3ba7.jpeg)
Źródło: Sohadiszno from Canva
Poncha
Poncha - to tradycyjny drink z Maderii o słodko-kwasowym smaku. Wykonywany z aguardente de cana, lokalnego rumu, miodu sugara i cytryny jest doskonałym napojem na imprezy i spotkania z przyjaciółmi.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 200 ml aguardente de cana (można zastąpić białym rumem)
- 70 ml miodu
- 2 ks sok z pomarańczy
- 1 ks sok z cytryny
- Lód do podania
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 15 min.
1. Krok 
  W dużej szklanej misce mieszamy miód z sokiem z cytryny i pomarańczy, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Krok 
  Dodajemy rum, ponownie mieszając, aż wszystko się ze sobą połączy.
3. Krok 
  Przelewamy naszą ponchę do szklanek wypełnionych lodem.
4. Krok 
  Podajemy od razu, by drink nie stracił swoich intensywnych smaków.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/M9n4qOUfX7vL5_0whX75/89367d90f1697d543624ff8acd4cb4.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/2YdaDAy3ikxgq0qj5BqK/b7f3f8dafbe47b8a45769471dbbbd9.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/83YaeqrXf1_24Tp24Vkk/b33de9d3fd0376c740296ee3b35ccd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4rDwupgSShFktdkmDWIh/8d874eba94c3170bbc1432fdea9970.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hkCklwys3eKv_N6OtCp5/c9958297d855ae58b08aeae38cfd74.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/SXVBbCYimZh7lyu_RhcB/de4dc325738e7917bb5a814c47bcfe.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UORoiV6FLOofws2ZWRvt/33a62aa6413bae3b2b77c8595f4d6d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/FUQ7-v19P5gj5JzwDIMq/98fd03d02addc4e6070ad752d1005d.jpeg)












