REKLAMA

Źródło: ivanmateev from Getty Images Signature

Pstrąg z piekarnika

Doskonały pieczony pstrąg na maśle z czosnkiem, idealny na codzienną kolację lub szybki obiad w weekend.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 2 szt pstrągi Dodano do
  • 6 goździki Czosnek Dodano do
  • 50 gramy masło Dodano do
  • sól Dodano do
  • natka pietruszki Dodano do
  • cytryna Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Pstrągi myjemy i solimy.

2. Krok

Czosnek obieramy ze skórki.

3. Krok

Pstrągi smarujemy masłem od wewnątrz i na zewnątrz, a następnie napełniamy czosnkiem.

4. Krok

Układamy na blaszce i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni.

5. Krok

Pieczemy je około 30 minut.

6. Krok

Gotowe pstrągi skrapiamy trochę sokiem z cytryny. Możemy podawać z świeżymi warzywami, pieczonymi ziemniakami lub sałatką.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy