REKLAMA

Pulpety w sosie koperkowym

Idealna propozycja na obiad. Zjedzą nawet niejadki.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4

Surowce

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do

Składniki na sos

  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj mięso mielone, jajko, kaszę lub bułkę tarte, koperek, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Formuj pulpety o średnicy około 2,5 cm.

2. Krok

W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej masło. Dodaj pulpety i smaż przez około 5-7 minut, aż będą zarumienione z obu stron.

3. Krok

W tym czasie przygotuj sos: w rondelku na średnim ogniu rozgrzej masło. Dodaj mąkę i mieszając, smaż przez około 1 minutę.

4. Krok

Wlej bulion i mleko, mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

5. Krok

Dodaj koperek, sól i pieprz do smaku.

6. Krok

Dodaj pulpety do sosu i gotuj przez około 10 minut, aż pulpety będą miękkie.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy