REKLAMA

Pulpety w sosie koperkowym

Idealna propozycja na obiad. Zjedzą nawet niejadki.

REKLAMA
35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Przepis można znaleźć w tym artykule

35 szybkich posiłków, które nie nadwyrężą Twojego portfela

Składniki

porcje
4

Surowce

  • 1 kg mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego Dodano do
  • 1 jajko Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do

Składniki na sos

  • 2 łyżki masło Dodano do
  • 2 łyżki mąki Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

W dużej misce wymieszaj mięso mielone, jajko, kaszę lub bułkę tarte, koperek, cebulę, czosnek, sól i pieprz. Formuj pulpety o średnicy około 2,5 cm.

2. Krok

W dużej patelni na średnim ogniu rozgrzej masło. Dodaj pulpety i smaż przez około 5-7 minut, aż będą zarumienione z obu stron.

3. Krok

W tym czasie przygotuj sos: w rondelku na średnim ogniu rozgrzej masło. Dodaj mąkę i mieszając, smaż przez około 1 minutę.

4. Krok

Wlej bulion i mleko, mieszając, doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje.

5. Krok

Dodaj koperek, sól i pieprz do smaku.

6. Krok

Dodaj pulpety do sosu i gotuj przez około 10 minut, aż pulpety będą miękkie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy