REKLAMA

Źródło: Pexels

Ryż z jabłkami

Danie, które pokochają nie tylko dzieci!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 2 jabłko Dodano do
  • 1 Łyżka cynamonu Dodano do
  • szczypta sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

W garnku zagotuj wodę z solą.

2. Krok

Dodaj ryż i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem, aż ryż będzie miękki (ok. 15-20 minut).

3. Krok

Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.

4. Krok

W osobnym garnku roztop masło, dodać cukier i cynamon, a następnie dodać pokrojone jabłka i smażyć przez kilka minut.

5. Krok

Wymieszaj jabłka z ugotowanym ryżem.

6. Krok

Przełóż mieszaninę do naczynia do zapiekania.

7. Krok

Piecz w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy