REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/zlt--CX5PZR748927xJn/28de343f15a7ae969a5f94a9a166fa.jpeg)
Źródło: FB: Sałatki na każdą okazję
Sałatka z marynowanymi pieczarkami
Sałatka z marynowanymi pieczarkami to wyśmienite danie, które można podać jako przekąskę na imprezę lub jako dodatek do obiadu.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 80 g żółtego sera
- 80 g pora
- 1 puszka kukurydzy z groszkiem
- marynowanych pieczarek
- 3 ogórki konserwowe
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 jajka
- sól, pieprz do smaku
- kilka gałązek koperku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
60 min.
1. Krok
Gotować jajka przez 6-7 minut. Po ugotowaniu przykryć zimną wodą i odstawić.
2. Krok
Umyj pory, przekrój je na pół i pokrój w plasterki.
3. Krok
Przełożyć do miski.
4. Krok
Grzyby wyjąć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Przełożyć je do miski.
5. Krok
Pikle wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę i dodać do miski.
6. Krok
Obrać jajka i pokroić w kostkę.
7. Krok
Dodać do sałatki.
8. Krok
Odsączyć kukurydzę i groszek i dodać do sałatki.
9. Krok
W misce umieścić majonez, jogurt, posiekany koperek, sól i pieprz.
10. Krok
Sałatkę schłodzić w lodówce.