REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/40QZoprmaVOyrAt_vphB/c6612f1469afa7b401c64450d17172.jpeg)
Sałatka ziemniaczana
Idealna przekąska lub dodatek do dania głównego. Prosta i szybka.
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 kg ziemniaków
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka posiekanego koperku
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
30 min.
1. Krok
Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i pokrój w kostkę.
2. Krok
Jajka pokrój w kostkę.
3. Krok
Cebulę pokrój w drobną kostkę.
4. Krok
Wszystkie składniki umieść w dużej misce.
5. Krok
Dodaj majonez, kwaśną śmietanę, sól i pieprz. Wymieszaj do połączenia składników.
6. Krok
Posyp koperkiem i wymieszaj jeszcze raz.
7. Krok
Sałatka powinna być schłodzona przed podaniem.