REKLAMA

Smalec z fasoli

Zdrowsza wersja klasycznego smalcu. Będziesz zaskoczony, jaki jest pyszny!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 puszka białej fasoli Dodano do
  • 1 mała cebula albo Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy Dodano do
  • 1 Łyżka oleju do smażenia Dodano do
  • łyżeczki wędzonej papryki Dodano do
  • łyżeczki majeranku Dodano do
  • łyżeczki pieprzu Dodano do
  • łyżeczki sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Cebulę siekamy w kostkę lub piórka Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy cebulę. Smażymy 5 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy pokrojony czosnek.

2. Krok

Fasolę odcedzamy z zalewy i opłukujemy pod bieżącą wodą. Fasolę blendujemy razem ze smażoną cebulą, oliwą i przyprawami (wędzona papryka, majeranek, sól, pieprz).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy