REKLAMA

Smalec z fasoli

Zdrowsza wersja klasycznego smalcu. Będziesz zaskoczony, jaki jest pyszny!

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 puszka białej fasoli Dodano do
  • 1 mała cebula albo Dodano do
  • 1 ząbek czosnku Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy Dodano do
  • 1 Łyżka oleju do smażenia Dodano do
  • łyżeczki wędzonej papryki Dodano do
  • łyżeczki majeranku Dodano do
  • łyżeczki pieprzu Dodano do
  • łyżeczki sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

15 min.
1. Krok

Cebulę siekamy w kostkę lub piórka Na patelni na średnim ogniu rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy cebulę. Smażymy 5 minut, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodajemy pokrojony czosnek.

2. Krok

Fasolę odcedzamy z zalewy i opłukujemy pod bieżącą wodą. Fasolę blendujemy razem ze smażoną cebulą, oliwą i przyprawami (wędzona papryka, majeranek, sól, pieprz).

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2153 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy