REKLAMA

Smażone boczniaki

Idealny dodatek do dania głównego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg boczniaków Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Umyj boczniaki i osusz je ręcznikiem papierowym.

2. Krok

W misce roztrzep jajka. W innej misce połącz mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz.

3. Krok

Każdy boczniak maczaj najpierw w jajku, a następnie w mieszance mąki i bułki tartej.

4. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż boczniaki przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż się zarumienią i będą chrupiące.

5. Krok

Osącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy