REKLAMA

Smażone boczniaki

Idealny dodatek do dania głównego.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 kg boczniaków Dodano do
  • 2 jajka Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

25 min.
1. Krok

Umyj boczniaki i osusz je ręcznikiem papierowym.

2. Krok

W misce roztrzep jajka. W innej misce połącz mąkę, bułkę tartą, sól i pieprz.

3. Krok

Każdy boczniak maczaj najpierw w jajku, a następnie w mieszance mąki i bułki tartej.

4. Krok

Na patelni rozgrzej olej i smaż boczniaki przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż się zarumienią i będą chrupiące.

5. Krok

Osącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy