REKLAMA

Źródło: Alexandrs Samuilovs from Canva

Śmietanka do kawy

Ciasto z kremem kawowym robię od wielu lat. Włoskie ziarna kawy zapewniają mi najlepsze doznania kawowe, które doskonale uzupełnia cukier trzcinowy, a także dopełnia smak ciasta.

REKLAMA

Składniki

porcje
1
  • 2 Łyżki Kawa rozpuszczalna Dodano do
  • 2 Łyżki Gorąca woda Dodano do
  • 200 g Niesłodzone masło Dodano do
  • 200 g Cukier trzcinowy Dodano do
  • 2 Łyżki Kakao Dodano do
  • 1 Łyżki Rum do aromatyzowania Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj kawę: wymieszaj 2 łyżki kawy rozpuszczalnej z 2 łyżkami gorącej wody. Niech kawa ostygnie.

2. Krok

Ubij miękkie masło na pianę. Stopniowo dodawaj cukier trzcinowy i kontynuuj ubijanie, aż mieszanina stanie się kremowa i lekka. Na tym etapie ważne jest, aby bardzo dobrze ubić cukier, aby całkowicie się rozpuścił i nie nadał kremowi ziarnistej konsystencji.

3. Krok

Dodaj ostudzoną kawę i kakao. Rum jest opcjonalny, ale jeśli go dodasz, doda kremowi wspaniałego smaku.

4. Krok

Krem kawowy jest teraz gotowy do nałożenia na ciasto. Pamiętaj, że dobrym pomysłem jest umieszczenie kremu na chwilę w lodówce przed nałożeniem go na ciasto, aby był bardziej zwarty i łatwiejszy w obróbce.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy