REKLAMA

Źródło: Canva

Sos beszamelowy

Klasyczny bazowy sos idealny do wszystkiego. Gotowy sos beszamelowy można podawać z zapiekanką, lasagne, rybą, makaronem i innymi daniami.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 50 g masło Dodano do
  • 50 g białej mąki pszennej Dodano do
  • świeżo mielony pieprz Dodano do
  • sól Dodano do
  • 13 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.

Podgrzej mleko do temperatury około 45 stopni, wlej do rondelka z masłem i mąką. Mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy