REKLAMA

Źródło: Canva

Sos beszamelowy

Klasyczny bazowy sos idealny do wszystkiego. Gotowy sos beszamelowy można podawać z zapiekanką, lasagne, rybą, makaronem i innymi daniami.

REKLAMA

Składniki

porcje
2
  • 50 g masło Dodano do
  • 50 g białej mąki pszennej Dodano do
  • świeżo mielony pieprz Dodano do
  • sól Dodano do
  • 13 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej Dodano do
REKLAMA

Procedura

10 min.

Podgrzej mleko do temperatury około 45 stopni, wlej do rondelka z masłem i mąką. Mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy