REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/jSeNkMIShzSCUNhJHs1c/a7184c72036493f59f29f3138bcae6.jpeg)
Źródło: Canva
Sos beszamelowy
Klasyczny bazowy sos idealny do wszystkiego. Gotowy sos beszamelowy można podawać z zapiekanką, lasagne, rybą, makaronem i innymi daniami.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
2
 - 50 g masło
- 50 g białej mąki pszennej
- świeżo mielony pieprz
- sól
- 1⁄3 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 10 min.
Podgrzej mleko do temperatury około 45 stopni, wlej do rondelka z masłem i mąką. Mieszaj do uzyskania gęstej konsystencji, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9cbXfuOrbJwzcpKZj7a/26d5f3b8d43d45531155e86004e321.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hkCklwys3eKv_N6OtCp5/c9958297d855ae58b08aeae38cfd74.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ntA30Wb3NIfnsoX0VRAZ/d955b7808b42e8812a134b7a03385e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/M9n4qOUfX7vL5_0whX75/89367d90f1697d543624ff8acd4cb4.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/4rDwupgSShFktdkmDWIh/8d874eba94c3170bbc1432fdea9970.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/enwKTCVGZlLEYXUvIWQB/f30a428147c9e59f3a5cf14b321af8.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)












