REKLAMA

Źródło: yulka3ice from Getty Images Pro

Spaghetti z mięsem mielonym

Przepis na tradycyjne włoskie spaghetti bolognese z mięsem mielonym.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 400 g spaghetti Dodano do
  • 300 g Mielona wołowina Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 400 g Przecier pomidorowy Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Oleje Dodano do
  • sól Dodano do
  • pieprz czarny mielony Dodano do
  • bazylia Dodano do
  • Parmezan do posypania Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Posolić mięso mielone do smaku. Drobno posiekaj cebulę i czosnek.

2. Krok

Na patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę i ząbki czosnku. Smażyć, aż cebula się zeszkli.

3. Krok

Dodaj mięso i obsmaż je ze wszystkich stron. Uważaj, aby go nie rozgotować, w przeciwnym razie straci soczystość.

4. Krok

Dodać przecier pomidorowy i bazylię do smaku. Doprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu przez co najmniej 20 minut, aż sos ładnie zgęstnieje. W razie potrzeby dodać odrobinę wody.

5. Krok

Ugotuj spaghetti zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.

6. Krok

Gotowe spaghetti podawać z sosem mięsnym i posypane startym parmezanem lub udekorowane listkami świeżej bazylii.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy