REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/kgahvPAeVVcDHu54RF9Q/ae02ef4b458345c50f054a517b0cd1.jpeg)
Źródło: Piotr Krzeslak from Getty Images
Stek z tuńczyka
Przepis na smaczny stek z tuńczyka przygotowany na patelni.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
2
 - 2 kawałek Steki z tuńczyka
- 2 łyżeczka Sezam
- Sól i czarny pieprz do smaku
- 2 goździki Czosnek
- Szczypta płatków chili
- 2 łyżka stołowa Oliwa z oliwek
- 2 kawałek Cytryny
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 30 min.
1. Krok 
  Umieść steki z tuńczyka w misce. Następnie posyp je solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem.
2. Krok 
  Posyp je sezamem z obu stron i delikatnie dociśnij, aby sezam dobrze się przykleił.
3. Krok 
  Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i obsmaż stek z obu stron na złoty kolor. Ważne jest, aby nie spieszyć się, aby stek pozostał soczysty - wolę smażyć go krótko, tylko 2-3 minuty z każdej strony.
4. Krok 
  Przed podaniem zdjąć z patelni i skropić sokiem z cytryny.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/DMxXZg8opivwr6CHirPB/1290717980422a95c412c66143e59e.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/ntA30Wb3NIfnsoX0VRAZ/d955b7808b42e8812a134b7a03385e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/enwKTCVGZlLEYXUvIWQB/f30a428147c9e59f3a5cf14b321af8.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/I6zng9YakqL-TtXwmQh0/8e95a2c2d7d4405a842343714fa800.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/stOcb4N25-SOJpU-gp1C/80180d1fe0cdf8287cb9a1abc11a0e.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1IZOvv9AlyUMC9RBJvzn/90b6ee8e3fec9b371385605c82a92a.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UORoiV6FLOofws2ZWRvt/33a62aa6413bae3b2b77c8595f4d6d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/QbUD2GKbMT9g782Bwwo-/0b4c6021a8b7e3043caafaa9f8dd33.jpeg)












