REKLAMA
Tarta z kremem czekoladowym

Tarta z kremem czekoladowym

Czy próbowaliście już tarty? To była moja pierwsza. Ciasto kakaowe, dżem malinowy, krem czekoladowy i polewa z czekolady ruby. Wszystko to w lżejszej wersji bez nadmiaru cukru i bez pieczenia.

REKLAMA

Składniki

porcje
12

Podstawa

  • 100 g Mieszane płatki owsiane Dodano do
  • 100 g Mielone orzechy włoskie Dodano do
  • 50 g Mąka kokosowa Dodano do
  • 15 g starty kokos Dodano do
  • 10 g kakao Dodano do
  • 80 g zmiękczone masło Dodano do
  • 30 g Przemieść Dodano do
  • 50 ml woda Dodano do

Krem

  • 200 g Gorąca czekolada Dodano do
  • 2 szt banany Dodano do
  • 250 g Delikatny twaróg Dodano do
  • dżem malinowy Dodano do

Zapisz tłumaczenie

  • 100 g czekolada Dodano do
  • 50 ml mleko Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Wszystkie składniki mieszamy razem, tworząc jednolitą masę. Następnie wciśnij ją do dna i na boki formy na tartę (średnica 28 cm). Odstaw do lodówki i przygotuj krem.

2. Krok

W garnku rozpuścimy czekoladę. Banany zblendujemy za pomocą blendera ręcznego. Następnie wymieszamy je z czekoladą. Na końcu wmieszać twaróg. Krem ​​możemy dodatkowo ubić mikserem.

3. Krok

Na spód tarty nałożymy malinowy dżem i krem. Znowu odstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.

4. Krok

Czekoladę z mlekiem rozpuszczamy w mikrofalówce, mieszamy i wlewamy na krem. Dekorujemy i pozostawiamy do zastygnięcia w lodówce, najlepiej przez noc.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy