REKLAMA
Torcik

Torcik

Tort z Borówkami Amerykańskimi

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 400 g mąki pszennej Dodano do
  • 100 g mąki ziemniaczanej Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 200 g cukru Dodano do
  • 112 łyżeczki proszku do pieczenia Dodano do
  • 50 ml oleju Dodano do
  • 150 ml mléka Dodano do
  • opakowanie Borówki Amerykańskiej Dodano do
  • 1 Barwnik Spożywczy Niebieski Dodano do
  • dżem truskawkowy Dodano do
  • dżem wiśniowy Dodano do
  • Dżem Brzoskwiniowy Dodano do
REKLAMA

Procedura

55 min.
1. Krok

Mąki przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia dodać cukier cukier waniliowy dodać jajka olej mleko i wymieszaj na jednolitą masę następnie wlej ciasto do foremki silikonowej następnie włóż do piekarnika rozgrzanego do 180'C i piecz godzinę.

2. Krok

Następnie wyłącz wystudzić i pokrój w krążki

3. Krok

Następnie przygotuj wodę 200 ml gorącej wody 50 gram cukru pudru i sok z 1,5 cytryny i wymieszaj następnie polej łyżką po krążku biszkoptu następnie wysmaruj dżemem i nałóż następny krążek a potem zrób wg przepisu krem truskawkowy do Tortu a do kremu do karpatki dodaj barwnik spożywczy i wymieszaj następnie przełóż krem do rękawa cukierniczego i ozdób tort na wierzchu i dookoła dwoma kremami a na końcu z borówki ułóż liczbę i włóż do lodówki na całą noc i Torcik Gotowy

4. Krok

Smacznego

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy