REKLAMA

Tort z malinami

Przepis na prostą malinową tartę.

REKLAMA

Składniki

porcje
6
  • 300 g ciasteczka maślane Dodano do
  • 150 g masło Dodano do
  • 500 g mascarpone Dodano do
  • 4 jajko Dodano do
  • 4 łyżka stołowa puding Dodano do
  • do smaku cukier Dodano do
  • 500 g maliny Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Rozpuścimy masło. Rozkruszamy ciasteczka. Jeśli nie będzie nam to szło łatwo ręcznie, możemy włożyć ciasteczka do torebki i rozkruszyć na przykład młotkiem do mięsa. i dodajemy do masła. Mieszamy.

2. Krok

Wciśnij mieszankę do formy do tarty, dociskając ją do dna i boków formy. Piecz w piekarniku przy 175°C (15-20 min).

3. Krok

Mascarpone słodzimy według własnych upodobań. Możemy słodzić miodem, cukrem. Mieszamy z żółtkami z jajek i budyniem.

4. Krok

Ubijemy białka, które nam zostały, na sztywną pianę. Następnie stopniowo wmieszamy je do mieszanki z mascarpone.

5. Krok

Krem wylewamy na schłodzone ciasto.

6. Krok

Na koniec tortę ozdobimy malinami, ewentualnie ugotujemy maliny z odrobiną wanilii i cukru i wlejemy na wierzch ciasta, zostawiamy do ostygnięcia w lodówce. Smacznego

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy