REKLAMA

Źródło: arfo from Getty Images

Wieprzowina na grzybach

Przepis na idealną wieprzowinę z pieczarkami i sosem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g wieprzowiny Dodano do
  • 250 g Grzyb Dodano do
  • 1 kawałek The Onion Dodano do
  • 2 goździki Czosnek Dodano do
  • 2 łyżka stołowa Mąka Dodano do
  • 500 ml Bulion wołowy Dodano do
  • sól Dodano do
  • kminek Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • 1 łyżka stołowa Olej roślinny Dodano do
  • cukier Dodano do
  • ocet Dodano do
REKLAMA

Procedura

75 min.
1. Krok

Pokrój mięso w kostkę i dopraw solą. Oczyść i posiekaj grzyby.

2. Krok

Na patelni rozgrzać olej, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek.

3. Krok

Gdy cebula nabierze złotobrązowego koloru, dodać mięso i smażyć do zrumienienia.

4. Krok

Następnie dodaj pokrojone grzyby, kminek, odrobinę pieprzu i zalej wszystko bulionem.

5. Krok

Dusić mięso przez około godzinę. Następnie dodać mąkę rozpuszczoną w wodzie, wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę.

6. Krok

Na koniec dopraw solą, cukrem i octem do smaku.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy