REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa jarzynowa

Bardzo zdrowa i sycąca zupa pełna warzyw.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 cebule Dodano do
  • 4 marchewki Dodano do
  • 2 pietruszki Dodano do
  • 1 seler Dodano do
  • 4 ziemniaki Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • świeża natka pietruszki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Cebulę, marchewki, pietruszki i seler obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

W garnku rozgrzej masło i podsmaż warzywa przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj bulion warzywny, kaszę jaglaną i pęczak oraz dopraw solą i pieprzem.

4. Krok

Gotuj na średnim ogniu przez ok. 20-25 minut, aż warzywa i kasza będą miękkie.

5. Krok

Podawaj ozdobione natką pietruszki.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy