REKLAMA

Źródło: Canva

Zupa jarzynowa

Bardzo zdrowa i sycąca zupa pełna warzyw.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 2 cebule Dodano do
  • 4 marchewki Dodano do
  • 2 pietruszki Dodano do
  • 1 seler Dodano do
  • 4 ziemniaki Dodano do
  • 2 litry bulionu warzywnego Dodano do
  • 2 łyżki masło Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • świeża natka pietruszki do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Cebulę, marchewki, pietruszki i seler obierz i pokrój w kostkę. Ziemniaki obierz i pokrój na mniejsze kawałki.

2. Krok

W garnku rozgrzej masło i podsmaż warzywa przez kilka minut.

3. Krok

Dodaj bulion warzywny, kaszę jaglaną i pęczak oraz dopraw solą i pieprzem.

4. Krok

Gotuj na średnim ogniu przez ok. 20-25 minut, aż warzywa i kasza będą miękkie.

5. Krok

Podawaj ozdobione natką pietruszki.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy