REKLAMA

Źródło: FB: Krása jedla a harmónia chuti

Zupa krem ze szparagów

Doskonała zupa krem ze szparagów z zielonym szparagiem, mozzarellą i bazylią.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g Szparagi Dodano do
  • 750 ml rosół z kurczaka Dodano do
  • 100 ml białe wino Dodano do
  • 200 ml śmietana do ubijania Dodano do
  • cytryna (skórka) Dodano do
  • 1 szt The Onion Dodano do
  • 30 g mozzarella Dodano do
  • 1 łyżeczka sok z cytryny Dodano do
  • oliwa z oliwek Dodano do
  • Czarny pieprz Dodano do
  • świeże liście bazylii Dodano do
  • masło Dodano do
  • Sól Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Od szparaga odcinamy dolną drewnianą część i obieramy ją. Główki szparagów odłożymy na bok.

2. Krok

W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim posiekaną cebulę.

3. Krok

Dodajemy pokrojony szparag do cebuli i podlewamy go winem.

4. Krok

Gdy wino odparuje, zalewamy go bulionem i gotujemy około 10 minut.

5. Krok

Następnie dodajemy śmietanę do zupy i dodajemy skórkę z cytryny.

6. Krok

Zmiksuj zupę i przecedź przez sitko.

7. Krok

Prowadzimy wcześniejszą zupę na kilka minut, a następnie doprawiamy ją solą i przyprawami.

8. Krok

Zdejmujemy krem ze szparagów z kuchenki i mieszamy w nim masło.

9. Krok

Na patelni roztopimy masło i podsmażamy na nim główki szparagów. Skrapiamy je również solą i sokiem z cytryny.

10. Krok

Podawanie Krem ze szparagów ozdobimy oliwą z oliwek, posiekaną mozzarellą i bazylią.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1015 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy