REKLAMA

Zupa rybna z warzywami

Szybkie, łatwe i niedrogie przygotowanie nawet dla niemowląt

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 czerwona cebula Dodano do
  • 1 Większy ziemniak Dodano do
  • 100 g Ryba mrożona Dodano do
  • 1 Małe jajko Dodano do
  • 20 g Orkiszowa kasza manna Dodano do
  • 2 pomidor Dodano do
  • 90 g warzywa mrożone Dodano do
  • 1 l woda Dodano do
  • olej Dodano do
  • Kurkuma z imbirem Dodano do
  • sól Dodano do
  • Cały kminek Dodano do
  • oregano Dodano do
  • Przyprawy do ryb Dodano do
  • Przyprawy do gulaszu Dodano do
  • Mielona wędzona czerwona papryka Dodano do
REKLAMA

Procedura

45 min.
1. Krok

Na kropli oleju podsmażyć drobno pokrojoną czerwoną cebulę,dodać pokrojonego w kostkę ziemniaka i kminek cały , podsmażyć.

2. Krok

Dodajemy pokrojoną w kostkę rybę i obrane ze skórki pomidory,,,, /rada: pomidory kroimy i zanurzamy na chwilę w gorącej wodzie, żeby skórka zeszła😉/.

3. Krok

Posolić ziemniaki, pomidory i rybę, dodać przyprawy jak na zdjęciu co użyłam,,,i zalać wodą, gotować aż ziemniaki zmiękną.

4. Krok

Gdy ziemniaki będą miękkie dodać mrożone warzywa, ja użyłam mieszanki węgierskiej.

5. Krok

Z jajka i kaszy manny zrobić cieńsze ciasto i wrzucać łyżką do zupy , formować mini gnocchi ale nie całe nie bójcie się będą pływały na powierzchni nie będą to całe gnocchi, to częściowo zagęści zupę.

6. Krok

Na koniec doprawiamy jeszcze trochę wrzątkiem i gotowe.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy