REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/rADh8Xe5OkirRsM0z9eE/3971d95f658e690c895e95885d1729.jpeg)
Źródło: Pixabay
Zupa z pestek dyni
Przepis na dobrą zupę z pestek dyni i warzyw.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 150 g Miąższ dyni z pestkami
- 1 kawałek The Onion
- 1 kawałek marchewki
- 1 kawałek seler
- 1 l wody
- 2 łyżki Oliwa z oliwek
- Makaron
- vegeta
- Sól i mielony czarny pieprz
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 30 min.
1. Krok 
  Oczyść i drobno posiekaj warzywa.
2. Krok 
  Przełożyć do rondelka i gotować razem z pulpetami. Dodać sól, pieprz i vegetę do smaku.
3. Krok 
  Gdy warzywa będą miękkie, odcedź zupę i usuń miąższ.
4. Krok 
  W drugim garnku ugotuj makaron w osolonej wodzie i podawaj z zupą














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/CERZeYR8m-PwJLoE-sOb/9c6a8f9f68d0a502ab4f14378a4a5e.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/BFI5hGi7ve3YNTqnrdVW/2fe3d41eae2e6fff8e0242bf8feb06.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/UORoiV6FLOofws2ZWRvt/33a62aa6413bae3b2b77c8595f4d6d.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/OhyqQdQ-siw8LZ9A8qNs/3c6731252ef7e73b301b8b099e11c7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/hkCklwys3eKv_N6OtCp5/c9958297d855ae58b08aeae38cfd74.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/R9cbXfuOrbJwzcpKZj7a/26d5f3b8d43d45531155e86004e321.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/95HJ5KTdKdntv72oCWtN/4c36643a0f2e0d707634ece06ae669.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/vKdktCDJUV86tp11QRXO/33a53e473c600e6fd23094e6e7e363.jpeg)












