REKLAMA

Aromatyczne pstrągi z grilla

Pstrągi z grilla to prosta w przygotowaniu propozycja na letnie grillowanie. Ryby doskonale komponują się z ziemniaczkami z grilla, a dodatki w postaci cytryny i ziół podkreślają ich smak i aromat.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 pstrągi oczyszczone z łusek i ości Dodano do
  • 2 łyżki oliwy Dodano do
  • 12 sok z cytryny Dodano do
  • 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (np. natka pietruszki, koper estragon) Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • Plastry cytryny i listki świeżych ziół do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Przygotuj grill, rozgrzej go do wysokiej temperatury. W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek i posiekane zioła. Dopraw solą i pieprzem.

2. Krok

Polej pstrągi przygotowaną marynatą, dokładnie wymieszaj, aby ryby chłonęły aromaty.

3. Krok

Umieść ryby na grillu, grilluj po 5 minut z każdej strony.

4. Krok

Podawaj pstrągi z plastrami cytryny i posiekanymi ziołami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy