REKLAMA

Babeczki bananowe bez mąki

Przepis na zdrowe babeczki bananowe bez mąki. Te muffinki są smaczne, wilgotne i nie zawierają mąki, dzięki czemu są idealne dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową lub nietolerujących glutenu.

REKLAMA

Składniki

porcje
12
  • 2 Kawałki dojrzałe banany Dodano do
  • 4 jajka Dodano do
  • 12 kubek Miód Dodano do
  • 12 kubek Roztopiony olej kokosowy Dodano do
  • 1 łyżeczka Esencja waniliowa Dodano do
  • 212 kubek Mąka migdałowa Dodano do
  • 12 łyżeczka Proszek do pieczenia Dodano do
  • 14 łyżeczka Herbata Soda Bicarbs Dodano do
  • 14 łyżka stołowa sól morska Dodano do
  • 12 kubek posiekane orzechy Dodano do
REKLAMA

Procedura

60 min.
1. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza i przygotuj formę do muffinek - umieść w niej papierowe babeczki.

2. Krok

W blenderze zmiksuj banany, jajka, miód, roztopiony olej kokosowy i esencję waniliową na gładką masę.

3. Krok

W innej misce wymieszaj mąkę migdałową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól morską.

4. Krok

Dodaj mieszankę bananów do suchej mieszanki i dobrze wymieszaj, aż utworzy się ciasto.

5. Krok

Jeśli chcesz, dodaj do ciasta posiekane orzechy i ponownie wszystko wymieszaj.

6. Krok

Napełnij przygotowane babeczki do 3/4 wysokości ciastem i piecz w piekarniku przez 25-30 minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy