REKLAMA

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu to wspaniała przekąska, która idealnie nadaje się na imprezy, szybkie przekąski lub jako dodatek do sałatek. Jarmuż jest bogaty witaminy i minerały.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 duży główka jarmużu Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka soli morskiej Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku Dodano do
  • 12 łyżeczki papryki w proszku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Przepłucz jarmuż pod bieżącą wodą i wyciągnij z niego twarde części łodyg.

2. Krok

Posiekaj jarmuż na mniejsze kawałki.

3. Krok

W misce oliwę z oliwek, sól morską, cytrynę, czosnek i paprykę.

4. Krok

Wymieszaj kawałki olejowej, aż wszystkie będą równomiernie pokryte.

5. Krok

Przed-włóż jarmuż na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.

6. Krok

Włóż jarmuż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 10-15 minut, aż będą one chrupiące.

7. Krok

Wyjmij jarmuż z piekarnika i odstaw do wystygnięcia na kilka minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy