REKLAMA

Chipsy z jarmużu

Chipsy z jarmużu to wspaniała przekąska, która idealnie nadaje się na imprezy, szybkie przekąski lub jako dodatek do sałatek. Jarmuż jest bogaty witaminy i minerały.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 duży główka jarmużu Dodano do
  • 1 Łyżka oliwy z oliwek Dodano do
  • 1 łyżeczka soli morskiej Dodano do
  • 1 łyżeczka czosnku w proszku Dodano do
  • 12 łyżeczki papryki w proszku Dodano do
REKLAMA

Procedura

40 min.
1. Krok

Przepłucz jarmuż pod bieżącą wodą i wyciągnij z niego twarde części łodyg.

2. Krok

Posiekaj jarmuż na mniejsze kawałki.

3. Krok

W misce oliwę z oliwek, sól morską, cytrynę, czosnek i paprykę.

4. Krok

Wymieszaj kawałki olejowej, aż wszystkie będą równomiernie pokryte.

5. Krok

Przed-włóż jarmuż na blachę wyłożoną papierem pergaminowym.

6. Krok

Włóż jarmuż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 10-15 minut, aż będą one chrupiące.

7. Krok

Wyjmij jarmuż z piekarnika i odstaw do wystygnięcia na kilka minut.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1108 przepisy

Śniadanie

469 przepisy

Deser

1521 przepisy

Awokado

51 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2011 przepisy