REKLAMA

Źródło: MSPhotographic from Getty Images

Chleb kukurydziany

Pyszny i nieco słodkawy chleb kukurydziany, który pokochasz nie tylko za jego smak, ale również za jego prostotę.

REKLAMA

Składniki

porcje
8
  • 200 g mąka kukurydziana Dodano do
  • 300 g mąka zwykła specjalna Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier Dodano do
  • 7 g Suche drożdże Dodano do
  • 450 ml Ciepła woda Dodano do
REKLAMA

Procedura

90 min.
1. Krok

W misce wymieszaj obie mąki, sól, cukier i drożdże.

2. Krok

Stopniowo dodawaj ciepłą wodę i mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.

3. Krok

Przełóż ciasto do natłuszczonej formy do pieczenia i pozostaw do wyrośnięcia około półtorej godziny.

4. Krok

Rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz chleb przez około 40 minut.

5. Krok

Przed podaniem pozwól chleb całkowicie ostygnąć.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1110 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Kolacja

2013 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Bez pieczenia

184 przepisy

Słowacki

110 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy