REKLAMA
Źródło: MSPhotographic from Getty Images
Chleb kukurydziany
Pyszny i nieco słodkawy chleb kukurydziany, który pokochasz nie tylko za jego smak, ale również za jego prostotę.
REKLAMA
Składniki
porcje
8
- 200 g mąka kukurydziana
- 300 g mąka zwykła specjalna
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka cukier
- 7 g Suche drożdże
- 450 ml Ciepła woda
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
90 min.
1. Krok
W misce wymieszaj obie mąki, sól, cukier i drożdże.
2. Krok
Stopniowo dodawaj ciepłą wodę i mieszaj, aż uzyskasz gładkie ciasto.
3. Krok
Przełóż ciasto do natłuszczonej formy do pieczenia i pozostaw do wyrośnięcia około półtorej godziny.
4. Krok
Rozgrzej piekarnik do 200°C i piecz chleb przez około 40 minut.
5. Krok
Przed podaniem pozwól chleb całkowicie ostygnąć.