REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/YQrxw5f_QW2Jr5jxLUHE/51cf52f87c679878961f51bda211a2.jpeg)
Źródło: Canva
Ciasto drożdżowe.
Podstawowe, bazowe ciasto drożdzowe. Wykorzystaj jak chcesz!
REKLAMA
Składniki
porcje
4
- 1 szkło mléka
- 2 łyżki cukier kryształ
- 1⁄2 kostki drożdży
- 4 łyżki oleju
- 1⁄2 łyżeczki sól
Najnowsze ulotki
REKLAMA
Procedura
20 min.
1. Krok
Do miski przesiać mąkę pszenną, dodać cukier, sól i rozpuszczone drożdże.
2. Krok
Dolej mleko i wymieszaj składniki ręcznie lub mikserem.
3. Krok
Dodaj olej i zagnieć miękkie, elastyczne ciasto
Uwagi (2)
W przepisie nie podano czasu pieczenia wielkości foremki do pieczenia.
I co dalej. Jak długo pięć i w jakiej temperaturze