REKLAMA

Źródło: Pixabay: congerdesign

Domowa zupa ziemniaczana z parówką

Zupa ziemniaczana z parówkami to jedno z moich absolutnie ulubionych dań, szczególnie w zimnych porach roku. Nic tak nie rozgrzewa od środka jak parująca miska tej zupy. Jest łatwa w przygotowaniu i nie tylko rewelacyjnie smakuje, ale także dostarcza organizmowi cennych składników odżywczych. Podana z pikantnymi parówkami jest naprawdę sycącym daniem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 500 g ziemniaki Dodano do
  • 2 padlinożerca Dodano do
  • 2 Bary pory Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 l bulion warzywny Dodano do
  • 4 Wiedeń kiełbaski Dodano do
  • 1 Łyżka masło Dodano do
  • sól, pieprz Dodano do
  • 1 łyżeczka Gałka muszkatołowa Dodano do
  • Pietruszka do dekoracji Dodano do
REKLAMA

Procedura

50 min.
1. Krok

Aby przygotować przepis na zupę ziemniaczaną z parówkami, najpierw obierz ziemniaki i marchewki i pokrój je na małe kawałki razem z porem. Zalecam pozostawienie ziemniaków nieco grubszych, aby uzyskać bardziej intensywny smak.

2. Krok

Następnie drobno posiekaj cebulę i podsmaż na dużej patelni z masłem, aż się zeszkli. Zauważyłem, że podsmażenie cebuli nadaje jej przyjemny, słodki smak.

3. Krok

Teraz dodaj przygotowane warzywa i smaż przez kilka minut, aby smaki się rozwinęły.

4. Krok

Następnie wlej bulion warzywny i gotuj zupę na wolnym ogniu przez około 30 minut. Mieszaj od czasu do czasu, aby nic nie przywarło do dna garnka.

5. Krok

W międzyczasie kiełbaski wiedeńskie można pokroić w plasterki i lekko podsmażyć na patelni.

6. Krok

Gdy warzywa w zupie są ugotowane do miękkości, zmiksuj je do pożądanej konsystencji. Osobiście lubię, gdy w zupie jest jeszcze kilka kawałków.

7. Krok

Na koniec dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową oraz dodaj pokrojoną kiełbasę wiedeńską.

8. Krok

Przed podaniem udekoruj zupę ziemniaczaną z parówką odrobiną natki pietruszki.

Podobne przepisy

Zupa porowa z mięsem mielonym - Comfort Food

Tę zupę porową z mięsem mielonym przygotowywałam niezliczoną ilość razy, ponieważ jest ona ulubionym daniem mojej rodziny. Jest cudownie aromatyczna, obfita i rozgrzewająca - w sam raz na chłodne dni. Ale smakuje również wyśmienicie w okresie przejściowym lub w nieco chłodniejsze wiosenne dni.

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

Rustykalny gulasz z mięsa mielonego

Ten solidny, obfity gulasz nie raz był naszym ratunkiem w mroźne zimowe dni. Świeżość warzyw i ziemniaków w połączeniu z pikantnym smakiem mielonego mięsa tworzy pyszne połączenie. Dodaj tosty lub świeżą bagietkę i dzień jest uratowany. Każda łyżka przypomina mi o wielu razach, kiedy przygotowywaliśmy i delektowaliśmy się tym daniem z radością i entuzjazmem.

Tradycyjna, obfita zupa z kiełbasą w stylu babci

Ta zupa kiełbasiana przypomina mi niezapomniane dni spędzone z moją babcią. Jej zupy były zawsze pełne smaku i potrafiła wyczarować pyszne dania z prostych składników. Ten przepis jest jednym z moich absolutnie ulubionych i jestem pewna, że Ty i Twoi bliscy również go pokochacie!

Zbójnicki garnek z mięsem mielonym rustykalne jedzenie imprezowe

Nasza rodzina od pokoleń gotuje ten obfity przepis na gulasz zbójnicki. Nie ma nic lepszego niż spotkanie z bliskimi i delektowanie się tym pysznym, sycącym gulaszem. Robiłem go niezliczoną ilość razy na przestrzeni lat i zawsze jest hitem, szczególnie w mroźne zimowe miesiące. Można go również przygotować na świeżym powietrzu nad otwartym ogniem.

"Alzackie Choucroute" - mięso z kiszoną kapustą

Jako osoba przekraczająca granicę niemiecko-francuską, często delektowałam się choucroute we Francji. Następnie zacząłem przygotowywać to pyszne tradycyjne danie z Alzacji w domu dla mojej rodziny i przyjaciół, aż udoskonaliłem przepis. Wspaniała mieszanka kwaśnej kapusty, pikantnych smaków i obfitej wieprzowiny jest po prostu nie do odparcia.

Węgierska specjalność "Rakott Krumpli"

To jeden z moich ulubionych węgierskich przepisów, przekazywany w mojej rodzinie od pokoleń. Rakott Krumpli to węgierskie danie składające się z ziemniaków, śmietany, kiełbasy i jajek. Przygotowuje się ją w formie zapiekanki, w której składniki układane są jeden na drugim. Jest idealna na mroźne zimowe dni i zawsze jest hitem na rodzinnych spotkaniach.

Zupa z mięsa mielonego "Chilli Con Carne"

Obfita i pikantna zupa, idealna na przytulny posiłek w chłodne dni. Ta zupa to klasyk w mojej rodzinie. Z przepisu wychodzi jej bardzo dużo - przygotuj się więc na pyszne resztki lub dania z zamrażarki, jest pełna warzyw i przypraw, dzięki czemu możesz cieszyć się wszystkimi smakami kuchni meksykańskiej.

Podobne przepisy

Zupa porowa z mięsem mielonym - Comfort Food

Tę zupę porową z mięsem mielonym przygotowywałam niezliczoną ilość razy, ponieważ jest ona ulubionym daniem mojej rodziny. Jest cudownie aromatyczna, obfita i rozgrzewająca - w sam raz na chłodne dni. Ale smakuje również wyśmienicie w okresie przejściowym lub w nieco chłodniejsze wiosenne dni.

Zupa z kapusty włoskiej

Sycąca i zdrowa zupa z kapusty włoskiej. Idealna na zimne dni. Składniki są po prostu gotowane razem, aż kapusta włoska stanie się miękka!

Rustykalny gulasz z mięsa mielonego

Ten solidny, obfity gulasz nie raz był naszym ratunkiem w mroźne zimowe dni. Świeżość warzyw i ziemniaków w połączeniu z pikantnym smakiem mielonego mięsa tworzy pyszne połączenie. Dodaj tosty lub świeżą bagietkę i dzień jest uratowany. Każda łyżka przypomina mi o wielu razach, kiedy przygotowywaliśmy i delektowaliśmy się tym daniem z radością i entuzjazmem.

Tradycyjna, obfita zupa z kiełbasą w stylu babci

Ta zupa kiełbasiana przypomina mi niezapomniane dni spędzone z moją babcią. Jej zupy były zawsze pełne smaku i potrafiła wyczarować pyszne dania z prostych składników. Ten przepis jest jednym z moich absolutnie ulubionych i jestem pewna, że Ty i Twoi bliscy również go pokochacie!

Zbójnicki garnek z mięsem mielonym rustykalne jedzenie imprezowe

Nasza rodzina od pokoleń gotuje ten obfity przepis na gulasz zbójnicki. Nie ma nic lepszego niż spotkanie z bliskimi i delektowanie się tym pysznym, sycącym gulaszem. Robiłem go niezliczoną ilość razy na przestrzeni lat i zawsze jest hitem, szczególnie w mroźne zimowe miesiące. Można go również przygotować na świeżym powietrzu nad otwartym ogniem.

"Alzackie Choucroute" - mięso z kiszoną kapustą

Jako osoba przekraczająca granicę niemiecko-francuską, często delektowałam się choucroute we Francji. Następnie zacząłem przygotowywać to pyszne tradycyjne danie z Alzacji w domu dla mojej rodziny i przyjaciół, aż udoskonaliłem przepis. Wspaniała mieszanka kwaśnej kapusty, pikantnych smaków i obfitej wieprzowiny jest po prostu nie do odparcia.

Węgierska specjalność "Rakott Krumpli"

To jeden z moich ulubionych węgierskich przepisów, przekazywany w mojej rodzinie od pokoleń. Rakott Krumpli to węgierskie danie składające się z ziemniaków, śmietany, kiełbasy i jajek. Przygotowuje się ją w formie zapiekanki, w której składniki układane są jeden na drugim. Jest idealna na mroźne zimowe dni i zawsze jest hitem na rodzinnych spotkaniach.

Zupa z mięsa mielonego "Chilli Con Carne"

Obfita i pikantna zupa, idealna na przytulny posiłek w chłodne dni. Ta zupa to klasyk w mojej rodzinie. Z przepisu wychodzi jej bardzo dużo - przygotuj się więc na pyszne resztki lub dania z zamrażarki, jest pełna warzyw i przypraw, dzięki czemu możesz cieszyć się wszystkimi smakami kuchni meksykańskiej.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciasta

346 przepisy

Dania mięsne

990 przepisy

Kolacja

1784 przepisy

Ciastka

325 przepisy

Mascarpone

120 przepisy

Śniadanie

392 przepisy

Obiad

1903 przepisy

Deser

1339 przepisy

Zupy i buliony

310 przepisy

Ciasta i desery

1210 przepisy