REKLAMA

Źródło: Youtube

Domowy ketchup z cukini

Ketchup z cukini to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego ketchupu, który często zawiera dużo cukru i konserwantów. Ta wegetariańska i wegańska wersja jest łatwa w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych i roślinnych.

REKLAMA
15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Składniki

porcje
1
  • 2 średniej wielkości cukinie Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 2 łyżki octu balsamicznego Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

1. Cukinie oraz cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj drobno.

2. Krok

2. W dużym garnku rozgrzej olej i wrzuć pokrojone składniki.

3. Krok

3. Smaż, aż warzywa zmiękną i nabiorą lekkiego koloru.

4. Krok

4. Dodaj sól i pieprz, mieszaj i smaż przez około 5 minut.

5. Krok

5. Następnie dodaj ocet balsamiczny, miód oraz wodę. Mieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż składniki się połączą i zgęstnieją.

6. Krok

6. Zmiksuj całość blenderem na gładką masę.

7. Krok

7. Ketchup z cukini można podawać na ciepło lub schłodzony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy