REKLAMA

Źródło: Youtube

Domowy ketchup z cukini

Ketchup z cukini to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnego ketchupu, który często zawiera dużo cukru i konserwantów. Ta wegetariańska i wegańska wersja jest łatwa w przygotowaniu i świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych i roślinnych.

REKLAMA
15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Przepis można znaleźć w tym artykule

15 przepisów z cukinią, które zasługują na uwagę tego lata

Składniki

porcje
1
  • 2 średniej wielkości cukinie Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 1 Łyżka oleju Dodano do
  • 1 łyżeczka soli Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
  • 2 łyżki octu balsamicznego Dodano do
  • 1 łyżeczka miodu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

1. Cukinie oraz cebulę obierz i pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj drobno.

2. Krok

2. W dużym garnku rozgrzej olej i wrzuć pokrojone składniki.

3. Krok

3. Smaż, aż warzywa zmiękną i nabiorą lekkiego koloru.

4. Krok

4. Dodaj sól i pieprz, mieszaj i smaż przez około 5 minut.

5. Krok

5. Następnie dodaj ocet balsamiczny, miód oraz wodę. Mieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż składniki się połączą i zgęstnieją.

6. Krok

6. Zmiksuj całość blenderem na gładką masę.

7. Krok

7. Ketchup z cukini można podawać na ciepło lub schłodzony.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy