REKLAMA

Domowy pasztet z wątróbki drobiowej

Najlepszy przepis na domowy pasztet z wątróbek drobiowych

REKLAMA
Śniadanie wielkanocne 2023, które rozgrzeje serce i żołądek!

Przepis można znaleźć w tym artykule

Śniadanie wielkanocne 2023, które rozgrzeje serce i żołądek!

Składniki

porcje
6
  • 500 g wątroby kurczaka Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 jajko Dodano do
  • 1 Łyżka masła lub oleju Dodano do
  • 1 Łyżka majeranku Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

150 min.
1. Krok

Wątrobę dokładnie umyj i usuń błonki. Następnie pokrój ją na mniejsze kawałki.

2. Krok

Na patelni rozgrzej masło lub olej i podsmaż wątrobę, cebulę i czosnek aż mięso będzie złociste i dobrze przypieczone.

3. Krok

Przełóż wątrobę, cebulę i czosnek do blendera. Dodaj jajka, mleko, bułkę tartą i majeranek. Wszystko razem dokładnie zblenduj na gładką masę.

4. Krok

Dopraw masę solą i pieprzem do smaku.

5. Krok

Formę do pieczenia wysmaruj masłem i ułóż na dnie plasterki boczku lub wędzonej szynki.

6. Krok

Wylej na to masę z wątroby.

7. Krok

Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około godzinę, aż pasztet będzie dobrze ścięty i złocisty.

8. Krok

Pozwól pasztetowi ostygnąć, wyjmij z formy i podawaj na ciepło lub na zimno.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1015 przepisy

Ciastka

330 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Obiad

1953 przepisy

Kolacja

1826 przepisy

Deser

1378 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1242 przepisy