REKLAMA

Faszerowane papryki

Faszerowane papryki to sycący obiad, który zadowoli każde podniebienie. Ten prosty przepis jest doskonały dla osób, które szukają pomysłu na zdrowy i smaczny posiłek.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 4 papryki (najlepiej czerwone, ale można stosować dowolny kolor) Dodano do
  • 400 g mięsa mielonego (można użyć wołowiny, wieprzowiny lub cielęciny) Dodano do
  • 1 ks cebula Dodano do
  • 1 łyżeczka suszonego oregano Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 puszka pomidorów krojonych (można użyć świeżych pomidorów) Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Papryki umyć, odciąć wierzch i wydłubać pestki oraz be.

2. Krok

Kaszę jaglaną gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

3. Krok

Na patelnię wrzucić posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie dodać mięso mielone, sól.

4. Krok

Smażyć na wolnym ogniu, aż mięso będzie dobrze przypieczone.

5. Krok

Do mięsa dodać ugotowaną kaszę lub ryż, a także pomidory z puszki. Całość dobrze wymieszać 6. Papryki nafaszerować farszem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

6. Krok

Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Zupy i buliony

345 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Fermentacja

75 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy

Deser

1521 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy