REKLAMA

Grzyby marynowane

Idealne jako przekąska lub dodatek do innych dań.

REKLAMA

Składniki

porcje
10
  • 1 kg grzybów Dodano do
  • 1 pokrojona w kostkę cebula Dodano do
  • 2 ząbki czosnku posiekane Dodano do
  • 1 łyżeczka cukier kryształ Dodano do
  • 1 łyżeczka sól Dodano do
  • 14 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

20 min.
1. Krok

Umyj grzyby i pokrój je na mniejsze kawałki.

2. Krok

W rondlu lub garnku zagotuj wodę i ocet. Dodaj cebulę, czosnek, cukier, sól i pieprz. Gotuj przez około 5 minut.

3. Krok

Wlej olej i dokładnie wymieszaj.

4. Krok

Dodaj grzyby i gotuj przez około 5 minut.

5. Krok

Przełóż grzyby i cebulę do wyparzonego słoja.

6. Krok

Zalej grzyby przygotowanym sosem.

7. Krok

Dodaj posiekaną natkę pietruszki (opcjonalnie).

8. Krok

Słoik z grzybami odstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby grzyby zdążyły się dobrze zamarynować.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Fermentacja

75 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Łosoś

63 przepisy

Bez pieczenia

185 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Dania mięsne

1113 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Kolacja

2016 przepisy