REKLAMA

Źródło: Canva

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana to popularny i prosty przepis, który polega na duszeniu kapusty z cebulą i przyprawami. Tak przygotowana kapusta jest doskonałym dodatkiem do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 główka białej kapusty Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 łyżki masła Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Kapustę umyć i pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę.

2. Krok

W garnku rozgrzać masło i dodać cebulę. Smażyć do złotego koloru.

3. Krok

Dodać kapustę i przyprawy (sól, pieprz, cukier, liść laurowy) do smaku.

4. Krok

Dusić na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka.

5. Krok

Podawać na ciepło jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1112 przepisy

Ciasta i desery

1370 przepisy

Obiad

2157 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Ciastka

349 przepisy

Ciasta

379 przepisy

Na patelni

559 przepisy

Śniadanie

470 przepisy

Kolacja

2015 przepisy

Deser

1521 przepisy