REKLAMA

Źródło: Canva

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana to popularny i prosty przepis, który polega na duszeniu kapusty z cebulą i przyprawami. Tak przygotowana kapusta jest doskonałym dodatkiem do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 główka białej kapusty Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 łyżki masła Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Kapustę umyć i pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę.

2. Krok

W garnku rozgrzać masło i dodać cebulę. Smażyć do złotego koloru.

3. Krok

Dodać kapustę i przyprawy (sól, pieprz, cukier, liść laurowy) do smaku.

4. Krok

Dusić na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka.

5. Krok

Podawać na ciepło jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1011 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1943 przepisy

Kolacja

1815 przepisy

Deser

1372 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1236 przepisy