REKLAMA

Źródło: Canva

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana to popularny i prosty przepis, który polega na duszeniu kapusty z cebulą i przyprawami. Tak przygotowana kapusta jest doskonałym dodatkiem do obiadu.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 główka białej kapusty Dodano do
  • 2 cebule Dodano do
  • 2 łyżki masła Dodano do
  • sól i pieprz do smaku Dodano do
  • 1 łyżeczka Dodano do
  • 2 liście laurowe Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Kapustę umyć i pokroić w cienkie paski. Cebulę pokroić w drobną kostkę.

2. Krok

W garnku rozgrzać masło i dodać cebulę. Smażyć do złotego koloru.

3. Krok

Dodać kapustę i przyprawy (sól, pieprz, cukier, liść laurowy) do smaku.

4. Krok

Dusić na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka.

5. Krok

Podawać na ciepło jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1066 przepisy

Obiad

2062 przepisy

Śniadanie

433 przepisy

Zupy i buliony

332 przepisy

Sałatki

319 przepisy

Mascarpone

133 przepisy

Kolacja

1918 przepisy

Deser

1454 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

370 przepisy

Ciasta i desery

1307 przepisy