REKLAMA

Źródło: Pexels

Karkówka pieczona

Miękkie i soczyste danie główne.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg karkówki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 1 Łyżka pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

100 min.
1. Krok

Gotowanie:

2. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, ocet balsamiczny, olej, czosnek, sól i pieprz.

3. Krok

Karkówkę natrzyj przygotowaną marynatą i odstaw na co najmniej 1 godzinę.

4. Krok

Przed pieczeniem, ustaw piekarnik na 180 stopni Celsjusza.

5. Krok

Włóż karkówkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 1-1,5 godziny.

6. Krok

Podczas pieczenia, kilka razy skrapiaj mięso pozostałą marynatą.

7. Krok

Po upieczeniu, zostaw mięso na kilka minut w wyłączonym piekarniku z uchylonym drzwiczkami, aby nabrało odpowiedniej soczystości.

8. Krok

Podaj karkówkę z ulubionymi dodatkami.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

1981 przepisy

Zupy i buliony

325 przepisy

Ciastka

334 przepisy

Śniadanie

410 przepisy

Kolacja

1845 przepisy

Deser

1396 przepisy

Ciasta

359 przepisy

Ciasta i desery

1257 przepisy

Dania mięsne

1028 przepisy