REKLAMA

Źródło: Pexels

Karkówka

Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg karkówki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki sosu sojowego Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego tymianku Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.

5. Krok

Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.

6. Krok

Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Bez pieczenia

177 przepisy

Deser

1498 przepisy

Dania mięsne

1088 przepisy

Śniadanie

451 przepisy

Obiad

2108 przepisy

Kolacja

1962 przepisy

Zupy i buliony

337 przepisy

Ciastka

344 przepisy

Ciasta

376 przepisy

Ciasta i desery

1348 przepisy