REKLAMA

Źródło: Pexels

Karkówka

Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg karkówki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki sosu sojowego Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego tymianku Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.

5. Krok

Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.

6. Krok

Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.

Najnowsze przepisy

Najnowsze przepisy

Reels

Nowy

Górne kategorie

Obiad

2152 przepisy

Zupy i buliony

345 przepisy

Dania mięsne

1104 przepisy

Kolacja

2008 przepisy

Ciasta i desery

1368 przepisy

Śniadanie

463 przepisy

Deser

1518 przepisy

Ciastka

346 przepisy

Ciasta

378 przepisy

Makaron

238 przepisy