REKLAMA

Źródło: Pexels

Karkówka

Przepis na miękką i soczystą karkówkę. Idealna propozycja na obiad.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 112 kg karkówki Dodano do
  • 2 ząbki czosnku Dodano do
  • 1 cebula Dodano do
  • 2 łyżki oleju Dodano do
  • 2 łyżki musztardy Dodano do
  • 2 łyżki miodu Dodano do
  • 2 łyżki sosu sojowego Dodano do
  • 1 Łyżka suszonego tymianku Dodano do
  • 1 Łyżka sól Dodano do
  • 12 łyżeczki pieprzu Dodano do
REKLAMA

Procedura

140 min.
1. Krok

W misce wymieszaj musztardę, miód, sos sojowy, tymianek, sól i pieprz. Posmaruj nią karkówkę i odstaw na minimum 30 minut, aby przeszła smakiem.

2. Krok

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza.

3. Krok

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.

4. Krok

Umieść karkówkę w naczyniu do pieczenia i wstaw do piekarnika.

5. Krok

Piecz przez około 1,5 godziny, aż mięso będzie miękkie i łatwo odchodzi od kości.

6. Krok

Podawaj karkówkę z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub kasze.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Ciastka

330 przepisy

Dania mięsne

1021 przepisy

Śniadanie

405 przepisy

Ciasta

358 przepisy

Obiad

1963 przepisy

Kolacja

1832 przepisy

Deser

1382 przepisy

Zupy i buliony

320 przepisy

Ciasta i desery

1246 przepisy