REKLAMA

Źródło: https://www.youtube.com/watch?v=9Jfy_ji1aJ8

Kluski lane na wodzie

Kluski lane na wodzie to sycące danie, które jest proste w przygotowaniu, wymaga minimalnej liczby składników i jest doskonałe jako dodatek do zup lub jako samodzielne danie z dodatkiem sosu. Ugotuj je samodzielnie w swojej kuchni i ciesz się ich delikatnym smakiem.

REKLAMA

Składniki

porcje
4
  • 1 szkło wody Dodano do
  • sól do smaku Dodano do
REKLAMA

Procedura

30 min.
1. Krok

Przesiewamy mąkę do dużej miski i dodajemy sól do smaku.

2. Krok

Stopniowo dodając wodę, mieszamy składniki. Mieszać trzeba do momentu, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.

3. Krok

Zakrywamy miskę z ciastem i odstawiamy na 10 minut.

4. Krok

W międzyczasie w dużym garnku gotujemy wodę.

5. Krok

Po 10 minutach bierzemy łyżkę, maczamy ją w wrzącej wodzie, nabieramy porcję ciasta i zsuwamy je do garnka. Procedurę powtarzamy, aż zużycie wszystkiego ciasta.

6. Krok

Kluski gotujemy około 3-5 minut od momentu, gdy wypłyną na powierzchnię. Gdy są gotowe, odcedzamy je na sitku.

Reels

Nowy

Górne kategorie

Dania mięsne

1012 przepisy

Ciastka

329 przepisy

Ciasta

357 przepisy

Śniadanie

401 przepisy

Obiad

1947 przepisy

Kolacja

1819 przepisy

Deser

1374 przepisy

Zupy i buliony

316 przepisy

Ciasta i desery

1238 przepisy