REKLAMA
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/KfZxtoYjZPwk9MxDHbfR/c0016d03bc784c72bf3592d35a67cb.jpeg)
Źródło: Pexels
Kopytka
Sprawdzony przepis na kopytka, który nigdy nie zawodzi.
      REKLAMA
   
Składniki
porcje  
4
 - 1 kg ziemniaków
- 1 łyżeczka sól
- 2 łyżki masło
Najnowsze ulotki
      REKLAMA
   
Procedura
 30 min.
Ugotuj ziemniaki, a następnie obierz i przeciśnij przez praskę do ziemniaków. Wymieszaj ziemniaki z mąką, solą i posiekanym masłem. Z ciasta uformuj małe kulki i rozwałkuj je na grubość ok. 1 cm. Nożem uformuj kopytka. Kopytka można gotować na parze lub w wodzie.














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/Tal6Ycd2aqvIKdrSXzTo/763e7288d7a0301873342fa7b9c41a.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/aX_pmhbO3OjKApaOmwfB/061c00de9a1539d666fe51820da0bd.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/WYHgqPlfkP3z6xx2cPNX/5945fd9faf2ded37ff8de5b11fd0c5.jpg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/25lIA6S2gb62kbTZdJSe/08e136c9d11176b42b3ebaf3250999.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/A00TeQytosxTkJhXVTZ0/e299df89804f6298cf759b7965a0c0.jpg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/dnNGJ6_3Ry4amyihbBXh/7b35144d126d5e9f5c77fd35adf929.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/1L3hYoPM24GRyzTLpPrq/08b4f67f9fefbb1261f95dff6a9ef2.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/pl/recipe/03-Ig09j55HEJqSZWS25/9f48f5ac56442631b3aa2b29203a8d.jpeg)












